Tisza-tavi Agro Brikett üzem építése a Fa-Zon Bútor Kft.-nél

A Fa-Zon Bútor Gyártó, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. (2330 Dunaharaszti, Fő út 26.) a 76/2011. (VII.29.) VM rendelet alapján a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához nyújtandó támogatás pályázati felhívásának keretében a 1019896 azonosítószámú, Helyi adottságokra épülő gazdaságfejlesztés célterületre, „Tisza-tavi Agro Brikett üzem építése” címmel 29.090.350.- Ft támogatási összegben részesült az Európai Unió támogatásával, az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap társfinanszírozásával.

A pályázat azonosító száma: 8319519178. A projekt megvalósítási helye: 5324 Tomajmonostora, Bajcsy-Zsilinszky utca 13., hrsz.: 95. A projekt megvalósítása során a támogató a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (1095 Budapest, Soroksári út 22-24., www.mvh.gov.hu).

A projekt célja egy irodaépület és egy brikettáló üzem kialakítása, melyekben termelő, és az ehhez kapcsolódó kereskedelmi tevékenység folytatható. A fejlesztés a tájra, a hagyományos gazdálkodásra, a kultúra helyi értékeire épül, azok fennmaradását, továbbélését szolgálja.

A tomajmonostorai fióktelep kiépítésének első lépése, a társaság brikettgyártási tapasztalataira épített brikettgyártó üzem felépítése. A brikettálás alapanyaga a kistérség asztalos/faipari vállalkozások, valamint a saját forgács és fahulladékának feldolgozásával biztosított. A cég egy asztalos üzem felépítését is tervezi, amely biztosítja a helybeli szakképzett munkaerő elhelyezkedését.

A vállalkozás stratégiai célja a versenyképes üzleti tevékenység kialakítása helyi erőforrásokra és helyi piacra alapozva. A fejlesztés sajátossága, hogy a helyi piacon új alternatívát jelent, amely hozzájárul a helyi és a vonzáskörzet energetikai kínálatának bővítéséhez.