PÁLYÁZAT:

"Brikettáló gép beszerzése a Fa-Zon Kft. tomajmonostorai telephelyén"

A FA-ZON Bútor Gyártó, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft., az Innovációs eredmények hasznosításának támogatása a KKV-k részére pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében közel 25 millió forint vissza nem térítendő támogatási összegben részesült. A 38,5 millió forint összköltségvetésű beruházásból egy brikettáló technológia, beadagoló rendszerrel beszerzése valósult meg.

A Fa-zon Bútor Kft. alapítása óta asztalosipari tevékenységet végez. Lapszabászattal, bútorgyártással, szerelvények- és konyhai kiegészítők forgalmazásával foglalkozunk.

A pályázatunk célja a gyártás során keletkezett hulladék felhasználása volt, ezért egy Nestro brikettáló berendezést vásároltunk meg beadagoló csigával és tárolóval. A korszerű, minőségi berendezés beszerzése technológiai fejlesztés, mely a mai kor követelményeinek mindenben megfelel. Az elmúlt évek során is folyamatosan fejlesztettük a gyártási kapacitásainkat. Az üzembe helyezett brikettgyártó berendezés hosszú távon biztosítja társaságunk versenyképességét és a piaci adaptáció képességünk erősítését.

A gép korszerű, az európai minőségi követelményeknek megfelelő berendezés. A beszerezett technológia a helyi piacon új alternatívát jelent, mely hozzájárul az energetikai kínálat bővítéséhez ebben a hátrányos helyzetű régióban. Társaságunk részére eddig nem használt új technológia bevezetésével nem csak a faipari hulladékot képes feldolgozni, hanem a másodlagosan keletkezett hulladékot is.

A projekt megvalósításától a korszerű géppel végzett munka révén a magas minőségű kibocsátás volumenének növekedését illetve a gyártási kapacitásának bővítését várjuk. A minőségnek és a pontos munkavégzésnek, valamint a korszerű gépnek köszönhetően a megrendelési volumen várhatóan növekedési tendenciát mutat, a projektet a tomajmonostorai telephelyünkön valósítottuk meg.

Társaságunk a fejlesztés során beszerzett gépet azonnal hasznosításba vette, ezért a fejlesztés befejezésével azonnal integrálódik a napi működésébe. Megfelelő szakmai és szervezeti háttérrel rendelkezünk a fejlesztés során beszerzett berendezés működtetéséhez, valamint a fejlesztés során közvetlenül és közvetett módon létrejövő eredmények fenntartásához. Az elsődleges célunk a technológiai fejlesztése és a versenyképesség javítása mellett, az erőforrások hatékony hasznosítása volt.

Fa-Zon Bútor Kft.
Cím: 2330 Dunaharaszti, Fő út 26.
Kapcsolattartó: Kecskeméti Zoltán
Tel: +36-24-462-195
www.ujszechenyiterv.gov.hu
www.fa-zonbutor.hu